maandag 14 juni 2010

Misleiding

In mijn werk kom ik mensen tegen die in de problemen geraakt zijn door middel van misleiding door andere mensen.

Bij velen heb ik gezien wat voor een geweldige impact dat kan hebben op hun leven, hun werk, hun gezin en hun persoonlijk geluk.
Naast mensen die zelf slachtoffer zijn geworden heb ik ook mensen begeleid die zelf mensen misleidden.Het boeit mij altijd wat mensen beweegt om te leven zoals ze leven.


Bepaalde mensen zijn sneller geneigd tot misleiding, zoals in diverse artikelen over narcisme beschreven staat.

Daarnaast biedt het artikel "psychopaten in pak" tevens inzicht in de strategieën die vaak gebruikt zijn en gebruikt worden, een artikel dat mogelijk veel herkenning geeft aan velen.

Met name in het bedrijfsleven wil men dit type narcist nog wel eens tegen komen.

Voor Arbo artsen kan het van belang zijn indien er regelmatig en gedurende langere tijd ziekteverzuim op een afdeling aanwezig is, of indien er een groot verloop is op een afdeling, dit thema in gedachten te houden.

Bij klachten over manipulatie of gebrek aan integer handelen is het ook raadzaam dit thema mee te laten wegen.

Misleiding kost erg veel energie aan mensen, omdat er verwarring ontstaat hetgeen een enorme energievreter blijkt te zijn op een afdeling, ziekteverzuim en een groot verloop kan ernstig schade opleveren aan een bedrijf.

Het is verbazend hoe vaak langdurig schadelijk gedrag onopgemerkt blijft en zelfs vaak niet geloofd wordt als het opgemerkt wordt en gesignaleerd in een bedrijf.

Mensen zijn een belangrijk facet in uw bedrijfsvoering, ga hier zorgvuldig mee om, en neem mensen vooral serieus als ze de moeite nemen gedrag wat niet correct is aan de kaak te stellen en te melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.